+36 30 371 4700

EREDETE

Már az ősi Kínában is ismerték a fül akupunktúrás pontjait, melyek masszírozásával / serkentésével pozitívan befolyásolható a testi és a szellemi egészség. A modern korban, az 1950-es években kezdték el újra komolyabban használni ezeket a módszereket.
A Migrén piercing, a ShenMen piercinghez hasonlóan az ősi kínai akupunktúrás gyógyászaton alapszik, az úgynevezett vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ezzel segíti a migrén és a szorongás csillapítását.


Nem kérdés, hogy a fejfájás népbetegség: Magyarországon körülbelül egymillió ember küzd vele, azaz többen, mint asztmával és cukorbetegséggel együttvéve.

Azzal mindenképpen érdemes tisztában lenni, hogy rengeteg féle fejfájástípus létezik, ezeket két nagyobb kategóriába sorolhatjuk:

  1. Elsődleges fejfájás - ezeknél a fejfájástípusoknál nincs semmilyen egyértelmű kimutatható ok, kiváltó betegség, vagy szervi elváltozás. Ebbe a kategóriába tartozik a:

    • Migrénes fejfájás - amely többnyire nőket érint és 4-72 órán át is tarthat. Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amely egy képzeletbeli 10-es skálán 8-12 közé tehető. Kísérő tünete a hang- és fényérzékenység, a hányinger, vagy a hányás. A migrénes fejfájás fizikai terhelésre fokozódik.


    • Tenziós fejfájás - közepes erősségű fájdalom jellemzi, a 10-es skálán 5-6-os értékű. Általában tarkótájon jelentkezik. Ide sorolhatunk minden ún. hétköznapi fejfájást (frontérzékenység, másnaposság miatti dehidratáltság, stb.)


    • Cluster fejfájás - Többnyire férfiakat érint, továbbá jellemzően magas testalkatúakat, vagy dohányzó személyeket. Viszonylag ritkán előforduló fejfájástípus. Rohamszerű fejfájás, ezek a rohamok 10 perctől akár 90 percig is elhúzódhatnak. Az orvostudományban leírt fájdalmak közül a legerősebb. Jellemző rá a szakaszosság, általában az őszi, tavaszi időszakban jelentkezik, de akkor több hétig, vagy hónapig is elhúzódhat, napi több rohammal.


  2. Másodlagos fejfájás - az ilyen típusú fejfájások hátterében konkrét betegség áll, legyen az arcüreggyulladás, pajzsmirigy működési zavar, vagy - szerencsére ez elég ritka - egy agydaganat. Ennek kezelése egyértelmű: az alapbetegség gyógyításával a fejfájás is elmúlik.

A Migrén piercing segítség lehet az elsődleges fejfájások minden típusánál, tehát nem csak a migrénes fejfájástípusra lehet megoldás.

A migrén piercing ékszereinket itt találhatod: Ékszereink

A választható ékszerek a fülben is igen mutatósak, ezekről képeket itt találhattok: Migrén piercingek fülben

Amennyiben téged is gyötör a fent felsorolt elsődleges fejfájások egyik típusa, mindenképpen figyelmedbe ajánljuk a migrén piercinget, amelyet képzett kolléganőnk készít.


TOVÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓK

A Migrén piercing egyaránt segítség lehet felnőttnek és gyermeknek is.

A piercing készítése nem vesz igénybe hosszabb időt.

Vendégeink több féle-fajta kinézetű piercingből választhatnak.