A MIGRÉN PIERCING EREDETE

Már az ősi Kínában is ismerték a fül akupunktúrás pontjait, melyek masszírozásával / serkentésével, stimulálásával pozitívan befolyásolható a testi és a szellemi egészség. A modern korban, az 1950-es években kezdték el újra komolyabban használni ezeket a módszereket.

A Migrén piercing, a ShenMen piercinghez hasonlóan egy ősi kínai akupunktúrás mesterponton alapszik, az úgynevezett vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ezzel segíti a migrén és a szorongás csillapítását.

 

Frontérzékeny fejfájás

Heti szinten 2-3 alkalommal ér bennünket fronthatás, de akár kettős fronthatással is találkozhatunk a mindennapokban. A hirtelen változás a páratartalomban, a hőmérsékletben vagy a légnyomásban erős terhelést jelent szervezetünkre.

Migrénes fejfájás

Többnyire nőket érint és 4-72 órán át is tarthat. Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi. Kísérő tünete a hang- és fényérzékenység, a hányinger, vagy a hányás. A migrénes fejfájás fizikai terhelésre fokozódik.

Tenziós fejfájás

Közepes erősségű fájdalom jellemzi. Általában tarkótájon jelentkezik. Ide sorolhatunk minden úgynevezett hétköznapi fejfájást.

Hipertenziós fejfájás

Hipertenziós fejfájásról beszélünk, amennyiben a tenziós fejfájás típus minden tünete megvalósul, viszont a fájdalom érzékelhető a fej hátsó részén is és nem kifejezetten a homlokra és környékére korlátozódik.

Cluster fejfájás

Többnyire férfiakat érint, továbbá jellemzően magas testalkatúakat, vagy dohányzó személyeket. Rohamszerű fejfájás, ezek a rohamok 10 perctől akár 90 percig is elhúzódhatnak. Az orvostudományban leírt fájdalmak közül a legerősebb. Jellemző rá a szakaszosság.

Hormonális fejfájás

A migrénes fejfájás egyik változata, ami jellemzően a menstruációs ciklushoz kötődik. Általában a menses előtt jelentkezik 2-4 nappal, valamint annak 1-2. napján csökken, vagy teljesen el is múlik.


Nem kérdés, hogy a fejfájás népbetegség: Magyarországon körülbelül egymillió ember küzd vele, azaz többen, mint asztmával és cukorbetegséggel együttvéve.

Azzal mindenképpen érdemes tisztában lenni, hogy rengeteg féle fejfájástípus létezik, ezeket két nagyobb kategóriába sorolhatjuk:

  1. Elsődleges fejfájás - ezeknél a fejfájástípusoknál nincs semmilyen egyértelmű kimutatható ok, kiváltó betegség, vagy szervi elváltozás. Ebbe a kategóriába tartozik a:

    • Migrénes fejfájás - amely többnyire nőket érint és 4-72 órán át is tarthat. Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amely egy képzeletbeli 10-es skálán 8-12 közé tehető. Kísérő tünete a hang- és fényérzékenység, a hányinger, vagy a hányás. A migrénes fejfájás fizikai terhelésre fokozódik.


    • Tenziós fejfájás - közepes erősségű fájdalom jellemzi, a 10-es skálán 5-6-os értékű. Általában tarkótájon jelentkezik. Ide sorolhatunk minden ún. hétköznapi fejfájást (frontérzékenység, másnaposság miatti dehidratáltság, stb.)


    • Cluster fejfájás - Többnyire férfiakat érint, továbbá jellemzően magas testalkatúakat, vagy dohányzó személyeket. Viszonylag ritkán előforduló fejfájástípus. Rohamszerű fejfájás, ezek a rohamok 10 perctől akár 90 percig is elhúzódhatnak. Az orvostudományban leírt fájdalmak közül a legerősebb. Jellemző rá a szakaszosság, általában az őszi, tavaszi időszakban jelentkezik, de akkor több hétig, vagy hónapig is elhúzódhat, napi több rohammal.


  2. Másodlagos fejfájás - az ilyen típusú fejfájások hátterében konkrét betegség áll, legyen az arcüreggyulladás, pajzsmirigy működési zavar, vagy - szerencsére ez elég ritka - egy agydaganat. Ennek kezelése egyértelmű: az alapbetegség gyógyításával a fejfájás is elmúlik.

A Migrén piercing segítség lehet az elsődleges fejfájások minden típusánál, tehát nem csak a migrénes fejfájástípusra lehet megoldás.

A migrén piercing ékszereinket itt találhatod: Ékszereink

A választható ékszerek a fülben is igen mutatósak, ezekről képeket itt találhattok: Migrén piercingek fülben

Amennyiben téged is gyötör a fent felsorolt elsődleges fejfájások egyik típusa, mindenképpen figyelmedbe ajánljuk a migrén piercinget, amelyet képzett kolléganőnk készít.

Amennyiben már rendelkezel Migrén piercinggel és érzed az esetleges pozitív hatását, de szeretnél "ráerősíteni", akkor lehetőséged van elkészíttetni velünk az úgynevezett "megerősítő" Migrén piercinget a másik füledbe, amelyet teljes áron tudunk elkészíteni a számodra.


TOVÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓK

Fontos tudni, hogy az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a ShenMen piercing abban az esetben nem tudja megfelelően kifejteni az esetleges jótékony hatását, amennyiben az illető akinek elkészítettük fejfájós...
Az ilyen embereknek MINDIG azt szoktuk javasolni, hogy készíttessék el a Migrén piercinget is, hiszen a kettő együtt érhet el pozitív változást az ő esetükben.

A Migrén piercing egyaránt segítség lehet felnőttnek és gyermeknek is.

A piercing készítése nem vesz igénybe hosszabb időt.

Vendégeink több féle-fajta kinézetű piercingből választhatnak.


A ShenMen piercing, a Migrén piercing és a DéNa piercing közérzet javító divatékszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton, a vendégek visszajelzésein és a piercinget(eket) készítő szakember tapasztalatain alapul. Figyelem, ez nem akupunktúra és nem egy tudományosan alátámasztott gyógymód, a piercingek kizárólag Natália egyedi módszere szerint készülnek, elnevezésük csak fantázianév. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink

1143 Budapest, 14. kerület Tábornok utca 12.
9024 Győr, Holenda Barnabás utca 1. földszint 10.


Figyelem! A bejelentkezés kizárólag írásban lehetséges e-mailben, vagy facebook üzenetben.
info@shenmen-piercing.hu


Facebook: ShenMen piercing
Instagram: @shenmenpiercing
Youtube: ShenMen Piercing

 

 

 

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll.

A weboldal, valamint a weboldalon található szövegek, képek, feliratok, logók, grafikai és szoftveres megoldások, valamint a weboldalon található és más online, vagy kinyomtatott vagy termékhez csatolt termékleírások, használati utasítások, tájékoztatók az Első Magyar Mikropigmentáló Kft. tulajdonát képezik.

Az Szjt. 16. §. (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található szövegek, képek, feliratok, logók, grafikai és szoftveres megoldások, valamint a weboldalon található és más online, vagy kinyomtatott vagy termékhez csatolt termékleírások, használati utasítások, tájékoztatók engedély nélküli felhasználása.

A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni, azt felhasználni kizárólag az Első Magyar Mikropigmentáló Kft. írásos hozzájárulás esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.

A teljes jogi nyilatkozatot itt olvashatod